U bevindt zich hier :    Home arrow Over Galerie Stylo

Zoeken

Winkelmandje

Bekijk Mandje
Uw mandje is momenteel leeg.

Highlight

AJC, sluit u aan!
AJC, sluit u aan!

Over Galerie Stylo

Na een loopbaan in de zakelijke dienstverlening besloot ik mijn passie achterna te gaan en in 2004 opende ik een galerie in Bennebroek, tussen Heemstede en Hillegom. Mijn enthousiasme voor oude affiches vloeit voort uit de unieke combinatie van eigenschappen die ze bezitten. Want behalve de esthetische kwaliteit zijn affiches vooral getuigen van de sociale en culturele geschiedenis. Veel affiches vertellen een verhaal over een persoon, gebeurtenis of locatie. Bij elkaar vormen die een venster waardoor je de geschiedenis vanaf 1880 tot het heden voorbij kunt zien trekken. Vrijwel alle bekende kunstenaars uit de 20e eeuw hebben affiches ontworpen, voor hun eigen tentoonstellingen, maar ook voor producten.

Affiches zijn in Nederland nog in opkomst als het gaat om woninginrichting. In de Verenigde Staten en ons omliggende landen worden zij veel vaker aan de muur gehangen, let maar eens op hoe vaak affiches voorkomen op de sets van Amerikaanse tv-series. Behalve dat er voor elk interieur een passend affiche te vinden is, heeft iedereen wel een raakvlak met 1 bepaald affiche, uit het oogpunt van levensloop, beroep of hobby.

Naast een grote groep, vooral buitenlandse, verzamelaars mag ik musea en instituten tot klant rekenen. Verscheidene gerenommeerde musea bezitten omvangrijke collecties, van het Stedelijk Museum in Amsterdam tot het Museum of Modern Art in New York. In Nederland is het Affichemuseum in Hoorn geheel aan de 'kunst van de straat' gewijd.

Oude originele affiches vormen de kern van de collectie. Daarnaast verkoop ik boeken en grafiek gerelateerd aan affichekunst en -ontwerpers. Bij de inkoop hanteer ik hoge maatstaven als het om grafische kwaliteit en historische waarde gaat. Bovendien zijn het vaak affiches die nog maar in zeer beperkte aantallen verkrijgbaar zijn, in sommige gevallen is zelfs niet meer dan een handvol exemplaren bekend dat de afgelopen eeuw heeft overleefd. Behalve verkoop en inkoop kunt u bij mij ook terecht voor zoekopdrachten, advies en consignatie.

De openingstijden variëren, dus het is aan te raden vooraf een afspraak te maken wanneer u de galerie wilt bezoeken.

Graag tot ziens!

Rob van Vulpen