U bevindt zich hier :    Home arrow Conditiebeschrijving

Zoeken

Winkelmandje

Bekijk Mandje
Uw mandje is momenteel leeg.

Highlight

Zoologischer Garten
Zoologischer Garten

Conditiebeschrijving

 Conditie

Affiches zijn nooit bedoeld geweest om bewaard te worden, maar waren gebruiksartikelen die veelal in de buitenlucht werden opgeplakt aan muren, zuilen en kiosken. Dientengevolge vertonen veel exemplaren de sporen van gebruik, die bij een restauratie minder goed zichtbaar worden gemaakt. Daartoe worden zij op een ander materiaal geplakt (doubleren) en eventueel aangevuld en geretoucheerd. Voor het doubleren wordt in de meeste gevallen japans papier of linnen gebruikt. In de omschrijving van een affiche is vermeld of het is gedoubleerd. Galerie Stylo werkt uitsluitend samen met restaurateurs die de juiste materialen gebruiken en over de nodige vakkennis beschikken.

Om de conditie van affiches te beschrijven wordt een schaal van A tot C gehanteerd, met de volgende verklaring:

A (uitstekend)

A- (zeer goed)

B+ (goed)

B (redelijk)

B- (matig)

C (slecht)

Deze manier van beschrijven wordt ook gebruikt door de IVPDA (International Vintage Poster Dealers Association) en haar leden.

De afmetingen zijn in centimeters, afgerond op halve centimeters. Tenzij anders aangegeven, worden de afmetingen van het blad vermeld.

Authenticiteit

Alle affiches die op de website te koop worden aangeboden zijn gegarandeerd originele eerste drukken. Mocht het een tweede of latere druk betreffen, dan staat dit duidelijk aangegeven.